Page 1 of 1

ALTE REZERVE

Posted: Fri Feb 20, 2009 4:43 pm
by ECHIO
VA ROG FRUMOS DACA MA PUTETI AJUTA CU RASPUNSUL LA O INTREBARE: DACA UN ASOCIAT UNIC RENUNTA LA BANII PE CARE I-A DAT SOCIETATII IN PERIOADA CAND SOCIETATEA AVEA NEVOIE DE LIHIDITATI , (CA IMPRUMUT) . SOCIETATEA POATE SA PUNA BANII RESPECTIVI IN ALTE REZERVE?

Re: ALTE REZERVE

Posted: Tue Apr 07, 2009 9:02 am
by delia
Da se pot trece in rezultat reportat si de aici repartizat in alte rezerve ( 455 = 117, hotararea a asociatului unic consemnata in scris de renuntare la suma respectiva, si 117 = 106 in baza hotararii a aceluiasi asociat unic de repartizare a sumei la rezerve)

Re: ALTE REZERVE

Posted: Tue Apr 07, 2009 9:11 am
by ECHIO
MULTUMESC DE RASPUNS. AM INTREBAT MAI MULTE PERSOANE , VERBAL , DAR RASPUNSURILE AU FOST NEGATIVE SI ACUM CHIAR CA SUNT IN INCURCATURA . RASPUNSUL MAJORITAR A FOST CA CONTUL 106 ESTE CONT DE CAPITAL SI SE MAJOREAZA DUPA IMPOZITARE SI DACA SE FACE ASA CEVA O SA FIE PROBLEME CU AUTORITATILE EXISTA ASA CEVA IN VREO CARTE DACA DA VA ROG FRUMOS SA MI-O REGOMANDATI . MULTUMESC NCA O DATA

Re: ALTE REZERVE

Posted: Tue Apr 07, 2009 9:38 pm
by katy
2. OMFP 1752/2005:
7.9.3. Alte rezerve
206. - ( ) Contabilitatea rezervelor se ţine pe categorii de rezerve: rezerve legale, rezerve statutare sau contractuale şi alte rezerve.
(2) Rezervele legale se constituie anual din profitul entităţii, în cotele şi limitele prevăzute de lege, şi din alte surse prevăzute de lege.
(3) Rezervele legale pot fi utilizate numai în condiţiile prevăzute de lege.
(4) Rezervele statutare sau contractuale se constituie anual din profitul net al entităţii, conform prevederilor din actul constitutiv al acesteia.
(5) Alte rezerve neprevăzute de lege sau de statut pot fi constituite facultativ pe seama profitului net pentru acoperirea pierderilor contabile sau în alte scopuri, potrivit hotărârii adunării generale a acţionarilor sau asociaţilor, cu respectarea prevederilor legale.