Pe ce baza se trec in reg. de casa, banii din casa de marcat

Cadrul legislativ.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 4961
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

Pe ce baza se trec in reg. de casa, banii din casa de marcat

Post by dmldone » Wed Sep 09, 2009 10:45 am

Pe ce baza se trec in registrul de casa , banii din casa de marcat?

H.G.R. nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicatã, prevede la art. 64 alin (1) cã raportul fiscal de închidere zilnicã "raportul Z" este documentul de finalizare a gestiunii pe termen scurt, respectiv zi de lucru, care contine în mod detaliat date ce se vor înregistra în memoria fiscalã ca date de sintezã pe termen lung, o datã cu emiterea acestui raport.
De asemenea, potrivit art. 65 alin (3) din actul normativ mentionat mai sus raportul Z reprezintã "documentul pe baza cãruia se înregistreazã veniturile din activitatea de comert cu amãnuntul si prestãri de servicii direct cãtre populatie în evidenta contabilã a utilizatorului, cu exceptiile prevãzute de lege".
Conform art. 6 din O.M.F.P. nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de cãtre persoanele prevãzute la art. 1 din Legea contabilitãtii nr. 82/1991, republicatã, operatorii economici care au obligatia sã utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale nu mai au obligativitatea înregistrãrii veniturilor realizate zilnic utilizând monetarul, chitanta sau alte documente specifice iar raportul Z, care cuprinde valoarea totalã zilnicã a operatiunilor efectuate, constituie document justificativ de înregistrare a încasãrilor zilnice în Registrul de casã si în evidenta contabilã a utilizatorului.
Acesta adresa nu reprezinta un act administrativ fiscal în sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate în sensul art. 1 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabila tertilor.

Sursa - http://www.finantevalcea.ro/component/o ... /id,18/#21

Post Reply

Return to “Control financiar”