neconstituirea provizioanelor legale

Cadrul legislativ. Modelul de Format. Elemente continute. Aspecte practice. Model de calcul si prezentare. Cum ne verificam. Intrebari si raspunsuri.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
a_m_p_ro
Coffe-drinker
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2009 12:16 am

neconstituirea provizioanelor legale

Post by a_m_p_ro » Mon Mar 16, 2009 8:57 am

am o problema. am o firma care a inceput activitatea la finalul lui octombrie anul trecut. deoarece si profitul era mic, cam 700 lei, si trebuiau sa depuna la leasing bilantul, si trebuia mentionat in declaratia la leasing baza de impozitare, nu am mai constituit rezerva legala pentru anul trecut. ar fi vreo problema? cum as putea rezolva acest lucru?
va multumesc.

delia
Coffe-member
Posts: 75
Joined: Wed Mar 11, 2009 8:57 pm

Re: neconstituirea provizioanelor legale

Post by delia » Sun Apr 12, 2009 8:30 pm

Rezolvarea nu este complicata, pentru ca nu ai distribuit profitul. In acest caz constitui rezerva legala din rezultatul reportat 117 = 106 si recalculezi impozitul pe profit aferent anul incheiat inregistrand diferenta tot prin rezultatul reportat 441 =117 ( pentru ca rezerva legala o deduci din profitul brut) si depui rectificativa la declaratia 101. Daca nu vrei sa te complici, nu este problema ca nu ai constituit rezerva legala daca nu distribui profitul (adica daca nu se platesc dividende).

Post Reply

Return to “Bilantul contabil”