Dispozitie plata-incasare nelamurire

Cheltuieli de constituire. Licente. Programe informatice. Terenuri. Amenajari de terenuri. Echipamente tehnologice. Utilaje. Mijloace de transport. Animale. Plantatii. Intrebari si raspunsuri.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
simi_n22
Coffe-drinker
Posts: 1
Joined: Tue Mar 09, 2010 1:31 pm

Dispozitie plata-incasare nelamurire

Post by simi_n22 » Tue Mar 09, 2010 1:38 pm

Am infiintat un SRL in anul 2007 la care sunt asociat unic si administrator. In prima faza am imprumutat firma cu 35000 ron prin dispozitie de incasare.Avand nevoie de o masina de transport marfa pe care am cumparat-o de la o persoana fizica,in aceeasi zi am facut o dispozitie de plata CU NUMELE persoanei de la care am cumparat masina,in valoare de 25000 ron. Momentan firma este pe profit si am vrut sa imi iau inapoi cei 35000 ron,dar contabila imi spune ca nu pot sa iau numai diferenta dintre cele doua sume adica 10000 ron.
Poate ma lamureste cineva cum se poate asa ceva,dispozitia de plata a fost facuta pe o alta persoana fizica decat administratorul,si care este cadrul legal.
Multumesc!

delia
Coffe-member
Posts: 75
Joined: Wed Mar 11, 2009 8:57 pm

Re: Dispozitie plata-incasare nelamurire

Post by delia » Wed Mar 10, 2010 9:46 pm

Documentul justificativ ca dvs. ati imprumutat firma nu este dispozitia de incasare ci chitanta, dar existand dispozitia de plata prin care ati achitat c/val masinii si justificarea intrarii acesteia in patrimoniul societatii cum ar fi inscrierea acesteia pe societate la politie si la consiliul local iar pentru restul sumei documente din care sa rezulte ca suma a fost platita pentru alte achizitii, atunci aveti dreptul sa va faceti dispozitie de plata pentru toata suma.

Post Reply

Return to “Active imobilizate”