Declaratie informativa nerezidenti - retinere la sursa

Aspecte practice. Cum se calculeaza. Cine il calculeaza. Cum se raporteaza. Probleme ivite. Intrebari si raspunsuri cu privire la Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 5627
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

Declaratie informativa nerezidenti - retinere la sursa

Post by dmldone » Wed Feb 18, 2009 12:20 pm

Declaraţie informativă privind impozitul reţinut şi plătit pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă / venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi (HG 1861/2006)

link formular - http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/fo ... _nerez.pdf

Plătitorii de venituri depun această declaraţie la autoritatea fiscală competentă până la data de 28, respectiv 29 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care s-a plătit impozitul.

Diana TM
Coffe-drinker
Posts: 1
Joined: Thu Jan 28, 2010 2:27 pm
Contact:

conventie Franta

Post by Diana TM » Thu Jan 28, 2010 2:33 pm

Buna ziua,

Am o intrebare legata de interpretarea Conventiei pentru evitarea dublei impuneri cu Franta.

O societate din Franta a emis facturi de servicii prestate de nerezidenti pe teritoriul Romaniei si factura de dobanda aferenta unui imprumut luat de catre o societate din RO si anume:

-o factura cu refacturarea salariilor angajatilor francezi+costuri legate de deplasarile acestora+diverse inchierieri pt perioada in care au stat in Romania;
-o factura de servicii informatice pt implementarea unui SAP de genul deplasari in RO, analiza sistemelor etc. (proiect ce a fost in final abandonat);
-o factura de dobanda imprumut.

Precizez ca fata de societatea din Franta avem atat creante, cat si datorii, precum si un imprumut in euro. La finele anului 2009 se doreste compensarea clientilor cu furnizorii si soldul ramas sa se treaca in contul de imprumut.

In momentul in care se va inchide soldul furnizorului trebuie sa retinem 10% prin stopaj la sursa (conform conventiei de evitare a dublei impuneri)?

Factura de salarii si factura de servicii informatice se incadreaza la art. 7"Beneficiile intrepirnderii" caz in care nu retinem impozit in RO sau la art. 12 "Redevente" caz in care trebuie sa retinem 10%?


In ceea ce priveste factura de dobanda, in contabilitate s-a inregistrat: 666=401. La finele anului 2009, se inregistreaza 401=168, adica se trece in contul de dobanda aferent imprumutului.

Factura de dobanda va avea un regim de retinere la sursa in procent de 10% in momentul in care facem inregistrarea 401=168 sau in momentul in care se face plata efectiva a dobanzii din contul 168?

Va multumesc anticipat!

Post Reply

Return to “Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti”