Page 1 of 1

Obligativitatea casei de marcat in cazul PFA/independenti

Posted: Sun Nov 30, 2008 5:51 pm
by dmldone
Persoanele fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica in mod independent sunt obligate sa se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale?
Conform art. 1 alin. (1) şi (2) din OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie, sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Potrivit art. 1 alin. (1) din HG 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999, republicată, prin agenţi economici se înţelege persoane fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.

Facem precizarea ca potrivit OUG 47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, persoanele fizice autorizate să desfăşoare o activitate economică în mod independent sunt obligate să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale.sursa - anaf.ro

Re: Obligativitatea casei de marcat in cazul PFA/independenti

Posted: Wed Dec 03, 2008 4:28 pm
by Crofesor
Stie cineva daca in cazul unui AF se strica casa de marcat, cat timp se poate desfasura legal activitatea lucrativa fara a functiona casa de marcat (asta daca se poate) si daca trebuie sa notific in vreun fel administratia financiara :?: Sper ca nu sunt off topic, sau macar..nu prea mult, dar nu stiam unde sa intreb mai exact.:D

Re: Obligativitatea casei de marcat in cazul PFA/independenti

Posted: Fri Dec 05, 2008 8:35 am
by Crofesor
Am inteles ca nu se poate desfasura activitatea lucrativa fara a functiona casa de marcat. In acest caz, cat timp poate sa nu lucreze AF-ul din cauza defectiunii casei de marcat si in ce perioada de timp de la data emiterii ultimului raport zilnic al casei de marcat trebuie anuntata administratia financiara?

Re: Obligativitatea casei de marcat in cazul PFA/independenti

Posted: Fri Dec 05, 2008 8:46 am
by dmldone
cat mai repede posibil, ca apoi intrii la ei la alte banuieli.