declaratie falsa

Aspecte practice. Ce calculam. Cum calculam. Cand si cum facem raportarile. Intrebari si raspunsuri.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
vioricapop
Coffe-drinker
Posts: 2
Joined: Mon Jun 07, 2010 12:16 pm

declaratie falsa

Post by vioricapop » Mon Jun 07, 2010 12:35 pm

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Mi-a fost blocat contul de catre anaf pentru o datorie pe care nu o am.
Am scos de la Finante fisa sintetica si am descoperit ca in luna martie exista o declaratie 100 ( pe careeu nu am depus-o) , reprezentand imp ven consignatie- stopaj la sursa. Acum, cei de la finante imi spun sa depun rectificativa, insa eu nu pot depune rectificativa la ceva ce nu am depus. Ei sustin ca declaratie exista, are numar de inreg si data, insa cand le-am cerut s-o vad, mi-au spus ca s-ar putea sa dureze f mult, ca trebuie s-o caute in arhiva si nu au personal suficient etc. Ideea e ca oricum, suma mi-a fost transferata din contul bancar catre bug de stat, mi-au fost stabilite si penalitati de intarziere. Ce pot sa fac? A mai cerut cineva o declaratie din arhivele administratiei financiare? Din cate am vazut eu acolo sunt complet dezorganizati, exista stive intregi de declaratii in spatele ghiseelor.
Din cate am citit eu in codul de procedura fiscala, exista on dsar fiscal al fiecarui contribuabil, la care ar trebui arhivate toate declaratiile de impunere fiscala, insa in realitate cred ca nu se intampla asa. Stiu sigur ca la sanatate de ex, declaratiile sunt depozitate prin niste beciuri , faa sa fie arhivate sau selectate in vreun fel, iar apoi sunt efectiv aruncate. Insa la finante nu cunosc pe nimeni care sa ma poata lamuri daca se poate gasi o declaratie depusa sau nu se sinchiseste nimeni in acest sens.

Va multumesc, poate sunt printre voi care s-au confruntat cu asa ceva.

delia
Coffe-member
Posts: 75
Joined: Wed Mar 11, 2009 8:57 pm

Re: declaratie falsa

Post by delia » Mon Jun 07, 2010 10:49 pm

Ar trebui sa contesti obligatia, dar trebuie sa te incadrezi in termenul de 30 de zile de la data cand ai primit somatia de plata, daca ai depasit termenul atunci trebuie sa faci o cerere prin care sa soliciti declaratia si ei trebuie in 30 de zile sa iti raspunda la cerere. Daca nu atunci impreuna cu persoana care iti conduce contabilitatea depune-ti rectificativa dupa fisa contribuabilului existetnta la fisc.
Dar ori ce ai face fa in scris.

vioricapop
Coffe-drinker
Posts: 2
Joined: Mon Jun 07, 2010 12:16 pm

Re: declaratie falsa

Post by vioricapop » Tue Jun 08, 2010 7:29 am

Termenul de 30 de zile a fost depasit. Somatie nici nu am primit, nici titlu executoriu( sau ma rog, nu a ajuns la mine). Cei de adm fin spun sa fac rectificativa cu 0, apoi sa solicit compensarea platii in plus cu alte datorii viitoare, insa eu sunt oricum nemultumita pt ca mi-au calculat majorari de intarziere si am fost lipsita de utilizarea disponibilitatilor mele banesti. Am sa fac cerere scrisa sa imi elibereze o copie dupa declaratia initiala de impunere, insa chiar cred ca nu prea am mari sanse sa mi-o puna la dispozitie, ei spun ca e ca si cum ar cauta acul in carul cu fan. Dar atunci de ce ne obliga sa depunem declaratia pe format de hartie in doua exemplare? Ca sa aiba ei maculatura? Cineva mi-a spus ca la fin Cluj doar bilanturile sunt arhivate cat de cat corect ( adica in caz ca trebuie le gasesc), insa in ceea ce priveste declaratiile... ele ar fi imposibil de gasit, caci nu sunt sortate si sunt depozitate absolut aiurea si pe unde apuca. Sunt obligati sa imi puna la dispozitie declaratia contestata in termen de 30 de zile?

Multumesc pentru opinii!

Post Reply

Return to “Contributii salariat / unitate”